Innovatiiviset pötsipuskurit

Vilomixin innovaatiopalkinnon saanut StopHapan-sarja pohjautuu uuden sukupolven tehokkaisiin pötsipuskureihin.

Tehokas pötsin happamuutta puskuroiva pH.BUF sisältää Islannin rannikoilta kerättyä Lithothamnium calcareum merilevää. Merilevästä kerätään sen kalkkeutunutta runkoa tarkoin säädellyn ohjelman mukaisesti, jotta meren luontaista kasvustoa ja tasapainoa ei vahingoiteta. Lithothamniumin kalkkeutuneen rungon rakenne on hunajakennomainen, mikä tekee siitä nopeasti pötsin happojen kanssa reagoivan. Lithothamnium myös säästää tehonsa pötsiin, eikä se soodan tavoin liukene kostean seosrehun vaikutuksesta ja nosta seoksen pH:ta jo ruokintapöydällä. pH.BUF sisältää myös erittäin hienojakoista merivedestä prosessoitua magnesiumia, jolla on myös pH:ta nostava vaikutus. 

pH.BUF tapainottaa tutkitusti pötsin pH:n vaihtelua. Kun pötsin pH-taso säilyy tasaisena, toimivat pötsimikrobit tehokkaasti. Erityisesti säilörehun hyväksikäytön kannalta tärkeä sellulolyyttiset mikrobit kärsivät matalista pH-arvoista. 

pH.BUF sopii koko karjalle, kun ruokinnassa on pötsin happaamuudelle altistavia tekijöitä, kuten hyvin märkä ja hapan säilörehu, korkea väkirehuprosentti ja runsaasti tärkkelystä tai sokereita.