Vahvaa vastustuskykyä vitamiineilla ja antioksidanteilla

Vitamiinit ja antioksidantit ovat tärkeitä eläintesi vastustuskyvyn ylläpitoon. Vahva vastustuskyky on avain parempaan kasvuun, hedelmällisyyteen ja tuotokseen – koko eläimen hyvinvointiin.

Meiltä saat hankittua laadukkaat, testatut ja turvalliset vitamiini- ja antioksidanttituotteet, jotka tarjoamme nyt etuhintaan.

  • IMMU E
  • IMMU ADE
  • IMMU Lypsy
  • Pormix Plex
  • E-Seleeni Vahva -liuos

Tuotteet 10 + 1 -tarjouksena: 10 säkin tai kanisterin ostajalle 1 tuote kaupan päälle. Vaihtoehtoisesti voit valita kaupanpäälliseksi 12 kg kissan- tai koiranruokasäkin. 800 kg suursäkeistä annamme –10 % kampanja-alennuksen. 

Tilaa nyt vaikka varastoon – Kampanja on voimassa 30.11.2022 asti. 


Immu-sarja täydentyi Immu Natur -luomutuotteilla

Toivotamme suosittuun Immu-sarjaan tervetulleeksi uudet Natur-tuotteet, jotka on suunniteltu erityisesti luomutiloille. Natur-tuotteet ovat tuttua ja taattua Immu-laatua 100 % orgaanisella seleenillä. Natur-tuotteiden pohja-aineena on pääosin kotimainen luomukaura suomalaisilta viljelijöiltä. 

  • Immu E6500 Natur OrgSe100
  • Immu E11000 Natur Orgse100
  • Immu ADE Natur OrgSe100

Valittavissa on rae tai edullisempi jauhe, joita on helppo käyttää sekä suoraan seokseen että ruokinta-automaateissa. Ummessaoleville lehmille suosittelemme raetta. Tuotteista on saatavilla 20 kg säkki ja 800 kg suursäkki.

Uutuustuotteet etenkin luomutilojen eläinten seleenin tarpeeseen

Suomen maaperä on luonnostaan seleeniköyhää ja luomutuotannossa ei ole sallittua käyttää seleenipitoisia lannoitteita. Siksi luomutilojen nurmen seleenipitoisuus on käytännössä olematon.

Seleenin kokonaissaannin lisäksi ratkaisevaa on myös seleenin muoto. Kivennäisrehut sisältävät seleenin usein pääosin epäorgaanisena natriumseleniittinä. Natriumseleniitti on edullinen seleenin lähde, mutta pötsimikrobit pelkistävät osan siitä muotoon, jota eläin ei voi käyttää ja imeytymätön seleeni poistuu elimistössä lannan mukana. Natriumseleniitti merkitään rehuvalmisteen etikettiin kohtaan lisäaineet koodilla 3b801. 

 

Orgaaninen seleeni = parempi hyväksikäyttö

Natriumseleniittiä on hyvä täydentää tehokkaasti imeytyvällä orgaanisella seleenillä ja silloin paras valinta on 100 % orgaanista seleeniä sisältävä Immu Natur.

Orgaaninen seleeni imeytyy ohutsuolesta aktiivisesti aminohapon tavoin. Kun tiine eläin saa rehustuksessaan orgaanista seleeniä, siirtyy se tehokkaasti istukan kautta myös sikiön hyväksikäytettäväksi. Jälkeläisellä on jo syntyessään paremmat seleenivarastot kuin pelkkää natriumseleniittiä saaneen emän jälkeläisillä. Orgaaninen seleeni siirtyy tehokkaasti maitoon. Maidon sisältämä metioniiniaminohappo korvautuu suoraan seleeniä sisältävällä selenometioniinilla. Erityisesti valkuaispitoinen ternimaito sisältää runsaasti seleeniä, kun poikiva emä on saanut lopputiineyde  aikana orgaanista seleeniä.

Orgaaninen seleeni voi myös varastoitua kudoksiin ja orgaanisen seleenin saanti näkyy myös lihan ja sisäelinten korkeampana seleenipitoisuutena. Vilomixin käyttämä orgaaninen hiivaperäinen seleeni merkitään etiketin lisäaineet kohtaan koodilla 3b8.11.

Hyvä terveys = hyvä tuotos

Onnistunut poikiminen ja hyvä syöntikyky ovat hyvän tuotoksen takeet. Kun pystytään välttämään poikimisen ympäristöön liittyvät ongelmat ja  aineenvaihdunnallisen sairaudet, on hyvä tuotoskausi saanut parhaan mahdollisen alun.

Panosta lopputiineyteen – lisää vastustuskykyä seleenillä ja E-vitamiinilla

Orgaaninen seleeni ja E-vitamiini tutkitusti nostavat veren valkosolujen aktiivisuutta ja määrää. Näin eläimellä on parempi vastustuskyky eli immuniteetti taudinaiheuttajia vastaan. Parempaa vastustuskykyä tarvitaan erityisesti stressaavissa tilanteissa, kuten poikimishetkellä, korkean tuotoksen aikana ja mm. nuorten eläinten ryhmiä yhdistäessä. 

Eläimen vastustuskyky on heikoimmillaan ja veren E-vitamiinipitoisuus on matalimmillaan poikimishetkellä. Poikimishetken vastustuskykyä tulisikin tukea  kaikin mahdollisin keinoin. Korkea E-vitamiinin saanti ummessaoloaikana vaikuttaa positiivisesti utareterveyteen ja näkyy tulevan   lypsykauden maidon soluluvuissa. Ummessaolokaudelle suositellaan lehmille E-vitamiinin päiväsaanniksi jopa 4000 mg/päivä. Myös orgaanisen seleenin on todettu ylläpitävän utareterveyttä ja laskevan maidon solulukua. 

Yleisin syy kiinnijääneisiin jälkeisiin on riittämätön E-vitamiinin ja seleenin saanti. Varmistamalla riittävä E-vitamiinin ja seleenin saanti lopputiineydestä, vähennät huomattavasti jälkeisten kiinnijäämisen riskiä.

Kampanjaetu voimassa 30.11.2022 asti.

Tuotteet 10 + 1 -tarjouksena: 10 säkin tai kanisterin ostajalle 1 tuote kaupan päälle. Suursäkeistä annamme –10 % kampanja-alennuksen. 
Vaihtoehtoisesti voit valita kaupanpäälliseksi 12 kg kissan- tai koiranruokasäkin. 

Tilaa nyt vaikka varastoon – Kampanja on voimassa 30.11.2022 asti. 

 

IMMU NATUR - UUTUUDET

IMMU E6500 NATUR ORGSE100 RAE / JAUHE

Täydennysrehuseos - E-vitamiinia ja seleeniä sisältävä antioksidanttivalmiste luomutilan kotieläimille

IMMU ADE NATUR ORGSE100 RAE / JAUHE

Täydennysrehuseos - ADE-vitamiineja ja seleeniä sisältävä antioksidanttivalmiste luomutilan kotieläimille

IMMU E11000 NATUR ORGSE100 RAE / JAUHE

Täydennysrehuseos - E-vitamiinia ja seleeniä sisältävä antioksidanttivalmiste luomutilan kotieläimille

Muut Immut ja vitamiinituotteet

IMMU E6500 SE / ORGSE RAE TAI JAUHE

Täydennysrehuseos - E-vitamiinia ja seleeniä sisältävä antioksidanttivalmiste kotieläimille

IMMU E11000 ORGSE JAUHE

Täydennysrehuseos - E-vitamiinia ja seleeniä sisältävä antioksidanttivalmiste kotieläimille

IMMU E TUNNUTUS ORGSE RAE

Täydennysrehuseos - E-vitamiinia ja seleeniä sisältävä antioksidanttivalmiste kotieläimille

IMMU ADE SE / ORGSE RAE / JAUHE

Täydennysrehuseos - ADE-vitamiineja ja seleeniä sisältävä antioksidanttivalmiste kotieläimille

IMMU LYPSY E7000 ORGSE RAE / JAUHE

Täydennysrehuseos - Energia-aineenvaihduntaa tukevaa pötsisuojattua koliinia sisältävä vitamiini- ja antioksidanttivalmiste kotieläimille

IMMU LYPSY E7000 ORGSE JAUHE

Täydennysrehuseos - Energia-aineenvaihduntaa tukevaa pötsisuojattua koliinia sisältävä vitamiini- ja antioksidanttivalmiste kotieläimille

VAHVA E-SELEENI LIUOS​

Täydennysrehuseos - Erikoisruokavalio kiimaan ja lisääntymiseen valmistautumisen tukemiseen

PORMIX PLEX

Täydennysrehuseos - Rakeinen monivitamiinivalmiste